DE WITTE LELIE produceert op ambachtelijke wijze liquorette’s, jams, thee, chutney's, piccalilly en mosterd.Alle producten zijn vrij van conserveringsmiddelen en andere toevoegingen en zijn 100% natuurlijk.

PROEF & BELEEF

20140419_171918.jpg

Wij, Carla en Ronald Mullié, zijn in januari 2009 gestart met DE WITTE LELIE, toen nog een kleine antiekzaak met theetuin in Schipluiden (Z-H). Toen we in de zomer van dat jaar voor het eerst wat potten chutney in de tuin verkochten, kwam er al gauw de vraag naar meer producten. Verschillende soorten jams en chutney's en onze eerste liquorette werden door ons ontwikkeld en geproduceerd. Na twee jaar was de theetuin te klein geworden en de vraag naar jam te groot. We hebben toen besloten ons volledig toe te leggen op de productie.

PICT0003.JPG  PICT0002.JPG

 Genieten op het terras van DE WITTE LELIE in Woold met een tartelette of een Coupe Royal

Enkele pilots in Albert Heijn-vestigingen en de verkoop via een aantal winkels door heel Nederland deden het bedrijf goed ontwikkelen en groeien. Doordat de Randstad veel druk legt op de woonomgeving hebben we eind 2012 besloten Maasland te verruilen met het Woold. Een grotere verandering is bijna niet denkbaar. Het roer ging werkelijk om;van de randstedelijke drukte in de rust van de Achterhoek. We wonen en werken nu op een prachtige boerderij van Geldersch Landschap waar we onze productie ter hand hebben genomen en een winkel hebben gemaakt in de deel van de boerderij. 

20140411_144013.jpg

Verder hebben we in Woold een groot terras om onze gasten te ontvangen met o.a. thee, koffie, ijs, tosti's en heerlijke sappen. Ook organiseren we liquorette-proeverijen in één van de grote schuren, het STRUKERS MUSEUM. Op ons historische erf is genoeg te doen en te beleven om een bezoek meer dan waard te maken. En natuurlijk kunt u in de winkel onze producten bekijken en kopen. Of u bezoekt DE KUNSTKAMERS, twee prachtige vertrekken in de boerderij waar u o.a. van onze High Tea kunt genieten en op woensdagavond van 18.00 u - 20.00 u. in de maanden oktober t/m april kunt reserveren voor Kunst & Culinair. Van mei t/m september vindt Kunst & Culinair plaats in Strukers Museum.

WP_001270-001.jpg 

Alle producten van DE WITTE LELIE worden op ambachtelijke wijze vervaardigd; de jams en de chutneys worden gekookt in open ketels en de potten worden met de hand gevuld. Dat garandeert een prachtig product. Door de eigen recepturen onderscheiden die zich in smaak en originaliteit. Er worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Ook worden er geen conserveringsmiddelen gebruikt. 100% natuurlijk en 100% ambachtelijk.

promo_foto_ambachtelijk.png 

De liquorettes worden met zorg samengesteld uit ambachtelijk verkregen aromaten en huisgemaakte siropen. De samenstellingen van deze heerlijke liquorettes zijn uiteraard van eigen receptuur. De rust en rijping die het product ondergaan, garanderen een optimale smaakontwikkeling. Wanneer de liquorettes op smaak zijn, worden ze met de hand gebotteld en verzegeld.

PICT0004.JPG

Je vind ons bedrijf aan de Hijinkhoekweg 33 in Woold. Dat is één van de buurtschappen van Winterswijk. Het is mooi gelegen in het buitengebied. De boerderij ligt tegen de bosrand aan, temidden van enkele kleine weilanden. Onze woon/werkplek ligt midden in de natuur. Allerlei vogels kun je zien en horen. Vier soorten spechten, drie uilensoorten, allerlei zang- en roofvogels. Ook prachtige bloemen, vlinders en insecten vind je op ons erf.

WP_000713.jpg

 

 

 Hoe vind je ons? Op onderstaand kaartje kun je zien hoe je moet rijden of fietsen.

kaart_woold029.jpg

routekaart winterswijk woold - DE WITTE LELIE - Hijinkhoekweg 33