DE WITTE LELIE

Wij produceren op ambachtelijke wijze likeuren. Deze zijn laag-alcoholisch waardoor ze ook wel liquorettes genoemd worden.

Verder produceren wij ook jams, thee, chutney's, piccalilly, mosterd, bakmixen en kruidkoek. Alle producten zijn 100% natuurlijk en zonder toevoegingen. Ook ontwikkelen en produceren wij private-labels voor derden.  

20140419_171918.jpg

Wij, Carla en Ronald Mullié, zijn in januari 2009 gestart met DE WITTE LELIE, toen nog een kleine antiekzaak met theetuin in Schipluiden (Z-H). Toen we in de zomer van dat jaar voor het eerst wat potten chutney in de tuin verkochten, kwam er al gauw de vraag naar meer producten. Verschillende soorten jams en chutney's en onze eerste liquorette werden door ons ontwikkeld en geproduceerd. Na twee jaar was de theetuin te klein geworden en de vraag naar jam te groot. We hebben toen besloten ons volledig toe te leggen op de productie.

20141126_175835-001.jpg

Enkele pilots in Albert Heijn-vestigingen en de verkoop via een aantal winkels door heel Nederland deden het bedrijf goed ontwikkelen en groeien. Doordat de Randstad veel druk legt op de woonomgeving hebben we eind 2012 besloten Maasland te verruilen met het Woold. Een grotere verandering is bijna niet denkbaar. Het roer ging werkelijk om; van de randstedelijke drukte naar de rust van de Achterhoek. We wonen en werken nu op een prachtige locatie in het buitengebied, waar we onze productie ter hand hebben genomen. Ook hebben wij een winkel waar onze ambachtelijke producten te koop zijn. 

20140411_144013.jpg

Verder beschikken we over prachtige kamers waar u kunt genieten van een heerlijke ambachtelijke High Tea of een Likeur-proeverij. Ook onze Workshop Likeurmaken vindt hier plaats.

WP_001270-001.jpg 

Alle producten van DE WITTE LELIE worden op ambachtelijke wijze vervaardigd; de jams en de chutneys worden gekookt in open ketels en de potten worden met de hand gevuld. Dat garandeert een prachtig product. Door de eigen recepturen onderscheiden die zich in smaak en originaliteit. Er worden geen geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Ook worden er geen conserveringsmiddelen gebruikt. 100% natuurlijk en 100% ambachtelijk. Wij investeren veel tijd in de ontwikkeling van nieuwe producten en doen dit ook in opdracht; de zgn private-labels.

promo_foto_ambachtelijk.png

  

Het verhaal achter de kruidkoek van De Witte Lelie.

Gerritje Prins, de overgrootmoeder van Carla, werd plotseling weduwe in 1906. Ze bleef achter met vier jonge kinderen. Ze dreef een kleine kruidenierswinkel aan de Weverskade in Maassluis. Omdat het inkomen van haar man was weggevallen, moest de kleine winkel genoeg opbrengen om van te leven. Dat viel niet mee in een periode waarin Gerritje ook alle aandacht aan haar schare kinderen moest geven. Na een zomer waarin de inkomsten tegenvielen stond een lange koude winter voor de deur. Het kolenhok lag nog niet half vol met kolen en stookhout was er ook al niet voldoende om het grote fornuis een hele winter te laten branden. Er moest iets gebeuren; Gerritje moest iets verzinnen om meer geld mee te verdienen. Plotseling herinnerde ze zich die keer dat ze een kruidkoek had gebakken en haar buurvrouw had gezegd:" Meid, die koek zou iedereen wel willen proeven!".

Ze stookte het fornuis hoog op en ging aan de slag. Van zolder haalde ze een stapel bakblikken en van vetvrij papier vouwde ze bakjes om in de blikken te zetten. Ze vond haar zelfgemaakte recept in een laatje van de keuken en ging aan de slag. Na een uurtje rook de keuken heerlijk naar kruidkoek. Gerritje zette de deur naar buiten open en de geur van de warme koeken trok over de Weverskade. Al snel kwamen de buren kijken wat er toch zo heerlijk rook bij Gerritje's kruidenierswinkel. Die zelfde dag verkocht ze al haar nieuwe kruidkoeken.

In de weken er na bakte Gerritje dagelijks haar kruidkoeken en al gauw kwam heel Maassluis naar haar winkeltje. De kruidkoek werd een groot succes en hielp Gerritje en haar kinderen de winter door.

Het recept van de kruidkoek werd doorgegeven van moeder op dochter en kwam zodoende uiteindelijk bij Carla terecht. Nu bakt zij de kruidkoeken voor in onze winkel en voor op de markt! Iedereen kan nu genieten van deze kruidkoek van De Witte Lelie.

 gerritje_prins_19_juni_2014.jpg

Gerritje Prins en haar kinderen


Je vindt ons bedrijf aan de Hijinkhoekweg 33 in Woold; een prachtige plek midden in de natuur die het Woold zo karakteriseert. Kom genieten van de stilte en de schoonheid. Zoals "De Gelderlander" schreef: 'Beleef bij DE WITTE LELIE de idylle van de Achterhoek'.

20140611_163457.jpg